Skip to main content
Dansen is voor iedereen!

Starten met dansen!

Ben je iemand die graag danst? En heb je een partner (man, vrouw, broer, zus, schoonmoeder, vader, vriend, vriendin,…) die dat ook graag doet? Dan ben je bij dansclub Geel aan het juiste adres! Bij ons leer je verschillende dansen aan in een ontspannen, gezellige sfeer! Heb je een man of een vrouw die dansen echt niet ziet zitten? Breng hem of haar eens mee naar een opendeurdag … met eens een kijkje te komen nemen doe je immers niets mis. Vaak denken mensen ten onrechte dat dansen een stijf gedoe is, of niet meer van deze tijd… maar niets is minder waar. Tijdens een opendeurdag zal je onmiddellijk merken dat dansen alles behalve stijf is. Ontspannen, los, gezellig, een gezonde dosis humor, … Wat de muziek betreft kunnen we zeggen dat die echt alle leeftijden afdekt. Wij zijn niet verlegen om eens een leuke oldie de revue te laten passeren, maar blijven ook dagelijks de nieuwe hits in de top 30 op de voet volgen.

Ben je geïnteresseerd? Een dansseizoen start telkens in september en loopt dan tot einde maart. Vanaf maart zijn er maandelijks nog vrijblijvende oefenavonden, zodat de aangeleerde danspasjes toch in je voeten blijven tot het nieuwe seizoen start!

Het standaard lidgeld voor het volledige dansjaar bedraagt € 110 per persoon. Hierin is de verzekering en de aansluiting bij Danssport Vlaanderen inbegrepen. Meer info en andere tarieven

Inschrijven kan op deze website vanaf augustus tot de start van de lessen in september.

Plezant vanaf jaar 1!

Dansen is niet moeilijk!

Tijdens het eerste jaar krijg je de meest populaire dansen zoals Salsa, Disco Swing, Cha Cha Cha, Swing, Foxtrot en Slow Waltz aangeleerd. En wees gerust, na zo’n seizoen kan je al heel wat! We leren je niet enkel een basispasje van iedere dans, maar een heleboel combinaties die je de mogelijkheid geven om op allerlei leuke muziek te dansen. Door precies deze dansen aan te bieden tijdens een eerste jaar hoef je nooit meer op je stoel te blijven zitten op feestjes.

Je kan je passen komen inoefenen tijdens onze uiterst gezellige oefenavonden. Er wordt ook al eens een thema-avond georganiseerd op een dansavond. Heel de zaal wordt dan in een speciaal kleedje gestoken om jullie helemaal in de sfeer onder te dompelen.

let's get social

Social Dances

Disco Swing, zoals ieder wel zal vermoeden, wordt gedanst op disco muziek. Muziek van vroeger, muziek van nu. De basispas van Disco Swing is absoluut niet moeilijk, in feite bestaat deze dans uit passen die iedereen in het dagelijkse leven gebruikt… ook diegenen die nog nooit gedanst hebben. Dit is dé dans bij uitstek om familie en vrienden te imponeren tijdens feestjes. Leuke muziek met een pittige beat en “the floor is yours”.

Swing is een schitterende dans om te zien, maar absoluut nog geweldiger om te doen. Je danst ontspannen en relatief langzaam op uiterst pittige muziek.

Salsa en de Mambo zijn afgeleid van de Cubaanse “son”. De Salsa is in wezen de dans van het volk en gaat terug naar zijn oorsprong. Alhoewel iedereen in beide dansen vrijwel dezelfde basispassen danst, zijn de variaties ontelbaar.

Mars … stappen, stappen en nog eens stappen op leuke muziek. Vaak worden voor deze dans heuse meezingers gebruikt waardoor het pleziergehalte onmiddellijk tot ongekende hoogte stijgt.

Nightclub 2 Step … bedekt een totaal ander muziekgenre vergeleken met alle andere dansen, met name de Slows. Heerlijke, rustige muziek om samen op te genieten, en de standaard “tegeldans” eens te kunnen vervangen door andere heel leuke figuren. De dans wordt pas extra leuk als je alles en iedereen om je heen vergeet.

Let's get fancy!

Standard & Latin

Slow waltz (of langzame Wals), laat je toe, samen met je partner heel sierlijk over de dansvloer te bewegen op zeer rustige, hemelse melodieën. Daarom is de Wals ook de meest geliefde onder de “Ballroom”-dansen. Zijn eenvoudige opbouw en sierlijkheid zullen daaraan wel niet vreemd zijn.

Quickstep ofwel “vlugge pas” is een leuke en vrolijke dans, waarbij je met enkele eenvoudige danspasjes de hele dansvloer kan rondstuiven. Voor velen dé favoriet, dansbaar op een immens aanbod van muziek in 4/4 en een ruim scala van verschillende tempo’s. Een kanjer van een dans, zelfs voor bollebozen.

Tango is dé kans om je opgeborgen vurigheid te doen escaleren tot een schouwspel waarmee vuurwerk niet te vergelijken valt. Een echte macho ballroomdans waarbij je de stevigheid en kwaliteit van je partner testen kan.

Slowfox is “a never ending story”, de moeder van de ballroom, het “perpetuum mobile” op de dansvloer. Tevens voor velen de kwadratuur van de cirkel. Ben je “Slowfox” machtig, dan ben je ‘ballroom’ machtig.

Weense Wals is concentreren op een bepaald punt waarbij je niet echt hoeft te gaan duizelen. Het is wel een mooi moment waarbij je over de vloer lijkt te zweven. Om een “Derwish” te laten blozen.

Olé

Latin

Cha Cha Cha is een dans die is ontstaan in Cuba en in het begin van de jaren ’50 opdook in de nachtclubs van de Verenigde Staten. De Amerikanen – in tegenstelling tot de Europeanen – dansten reeds de mambo die de directe voorvader van de Cha Cha Cha is.

Rumba staat voor de verticale expressie van een horizontale begeerte. De Rumba is de oudste onder de Latijns-Amerikaanse dansen uit ons programma. Zijn bronnen gaan terug tot in de 16e eeuw, toen negerslaven uit Afrika naar de Caraïben overgebracht werden. De toenmalige dansvorm was geïnspireerd op de gedragingen van de haan en de hen. Neem daarbij de inbreng van de Spaanse Bolero en overgiet dit met een hete Creoolse saus. Ziedaar de ingrediënten die de Rumba tot geesteskind en ziel van de Latijns-Amerikaanse muziek en dans maakte. De Rumba is een heuse verleidingsdans.

Jive is de Amerikaanse dans bij uitstek en heeft het pleit gewonnen van andere soortgelijke vormen, zoals Boogie en Bebop die op dezelfde rockmuziek gedanst worden. Het is een van de meest geliefde dansen bij de echte “swingers”.

Samba is een Braziliaanse Latijns-Amerikaanse muzieksoort die vooral bekend werd door het carnaval in Rio de Janeiro. Lekker opzwepende ritmes die ieders heupen als een sterke magneet naar de dansvloer trekken. Trachten te weerstaan aan die verleiding is verloren moeite.

Paso Doble is een dansstijl die rond 1920 is ontstaan en komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Later is deze dans verder uitgewerkt in Spanje.
De paso doble is de enige Latijns-Amerikaanse stijldans die uit Europa afkomstig is. De man speelt de rol van stierenvechter of matador en de dame is el capa (de rode lap) die de stier moet opjagen. De man ‘zwiert’ de dame rond alsof zij die rode lap was. Paso doble betekent letterlijk ‘dubbele pas’. Oorspronkelijk was de paso doble echter een social dance waarin vooral gewoon gestapt werd. De typische Spaanse matadorhoudingen zijn latere ontwikkelingen. De passen van de paso doble zijn deels afgeleid uit de Flamenco, maar volgens de techniek is het verkeerd om te veel Flamenco-stijl in deze dans in te brengen. De paso doble is de enige Latin-stijldans waar de man de hoofdrol speelt en blikvanger is. Oorspronkelijk was de paso doble een ballroomdans, maar later is het een Latijns-Amerikaanse dans geworden.

Onze partners